Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

ЧЕРНІВЦІ. У єпархії вандали намагалися пограбувати два храми

У ніч на 7 березня невідомі злочинці намагалися пограбувати два храми в Хотинському благочинні Чернівецької єпархії — храм на честь сватого апостола і євангеліста Іоанна Богослова в селі Блищадь та храм на честь великомученика Димитрія в селі Поляна. «Злодії завдали шкоди дому Божому і дерзнули підняти руку на святиню», — прокоментували ситуацію в прес-службі єпархії.

Раніше, в грудні 2020 року, у цьому ж благочинні злочинці вкрали 50 тис. грн з храму в селі Чепоноси, а в селі Клішківці звершили невдалу спробу пограбування — крадіїв налякав звук сигналізації.

Цього разу в селі Блищадь вандали зламали вікно вівтаря, але не знайшовши в приміщенні грошей, вкрали богослужбове вино. Також злодії зламали двері в сарай, але і там нічого цінного не знайшли.

У селі Поляна злочинці спробували проникнути в храм через центральні вхідні двері, але їм це не вдалося. Тоді вони проникли в пономарку, але далі пройти не змогли – їх щось налякало і вони зникли, забувши свої речі.

«Нажаль злодії завдали шкоди дому Божому і дерзнули підняти руку на святиню», — коментують ситуацію у єпархії та висловлюють припущення, що в цих злочинах діяли одні й ті ж люди.