Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

КИЇВ. У Неділю про Страшний суд Блаженніший Митрополит Онуфрій звершив Божественну літургію у Києво-Печерській Лаврі

7 березня, у Неділю м’ясопусну, про Страшний суд, Блаженніший Митрополит Київський і всієї України Онуфрій очолив Божественну літургію в Успенському соборі Свято-Успенської Києво-Печерської Лаври.
Предстоятелю УПЦ співслужили намісник Києво-Печерської Лаври митрополит Вишгородський і Чорнобильський Павел, керуючий справами УПЦ митрополит Бориспільський і Броварський Антоній, архієпископ Бучанський Пантелеімон, єпископ Баришівський Віктор, єпископ Білогородський Сильвестр, єпископ Ірпінський Лавр, єпископ Бородянський Марк, гості монастиря у священному сані та духовенство обителі. За богослужінням молився митрополит Донецький і Маріупольський Іларіон.

Після читання Святого Євангелія Блаженніший Владика звернувся до пастви зі словом проповіді. Предстоятель пояснив вірянам, для чого Церква нагадує про Страшний суд перед Великим постом. За словами Його Блаженства, молитва і піст необхідні людині, щоб навчитись робити добрі справи, про які Господь запитає у нас на Страшному суді.

«Нехай Господь допомагає нам, дорогі брати і сестри, щоб ми за час святого Великого посту кожен у свою міру – у всіх різні міри стриманості, різні здібності до стриманості – щоб в міру своїх сил ми утримували себе від скоромної їжі, від злих справ, від злих слів, від злих помислів, і привчали, змушували себе і молитися, і робити добрі справи», – побажав Предстоятель.

За Літургією піднесли особливі молитви про припинення епідемії коронавірусу, про одужання хворих та лікарів.

Блаженніший архіпастир рукопоклав у священника студента ІІ курсу магістратури Київської духовної академії диякона Іоанна Кожокаря. Після Євхаристійного канону Предстоятель звершив дияконську хіротонію Гавриїла Загороднього, співробітника Інформаційно-просвітницького відділ УПЦ.

Наприкінці богослужіння Блаженніший Митрополит Онуфрій виголосив відпуст. Архіпастир привітав вірян з неділею, прикликав на паству Боже благословення та побажав доброї відповіді на Страшному суді.