Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

ЧЕРКАСИ. Архієпископ Феодосій очолив панахиду за спочилим митрополитом Софронієм у день його народження


15 лютого, перед початком святкової Божественної літургії у Михайлівському кафедральному соборі, Високопреосвященніший архієпископ Черкаський і Канівський Феодосій звершив панахиду за спочилим митрополитом Софронієм: саме цього дня народився цей видатний архіпастир і храмобудівничий. Цьогоріч йому б виповнилося 81 рік. Владиці Феодосію співслужили клірики собору.
У своєму слові владика Феодосій зазначив, що пам’ять про спочилого митрополита ніколи не загасне у серцях черкаської пастви, для якої він відроджував, відстоював православну віру на Черкащині, будував святі храми й монастирі, прославив багатьох святих мучеників і страждальців землі черкаської.
Владика Феодосій зауважив, що до річниці блаженної кончини митрополита Софронія 22 червня планується увічнити його пам’ять, гідну видатному життю спочилого архієрея. Зокрема, вже незабаром буде оголошено збір пожертвувань на зведення пам’ятника на місці поховання владики Софронія – як відомо, воно знаходиться на церковному подвір’ї за вівтарною частиною Михайлівського собору.
Крім того, планується встановити погруддя архієрея безпосередньо біля самого собору – на знак подяки за великі труди й молитви, вкладені у будівництва цього головного храму Черкаської єпархії.
Прес-служба Черкаської єпархії