Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

ТЕРНОПІЛЬ. Блаженніший Митрополит Онуфрій очолив Божественну літургію у Кременецькому жіночому монастирі


Предстоятель прибув з архіпастирським візитом у Тернопільську єпархію з нагоди 30-річчя єпископської хіротонії митрополита Сергія.

17 лютого Блаженніший Митрополит Київський і всієї України Онуфрій звершив Божественну лiтургiю у Свято-Богоявленському жіночому монастирі у м. Кременець.

Предстоятелю співслужили митрополит Хустський і Виноградівський Марк, митрополит Кам’янець-Подільський і Городоцький Феодор, митрополит Тернопільський і Кременецький Сергій, архієреї Української Православної Церкви, духовенство Тернопільської єпархії та гості у священному сані.

Після читання Святого Євангелія Блаженніший владика звернувся до пастви зі словом проповіді.

За богослужінням піднесли особливі молитви про припинення епідемії коронавірусу, про лікарів та одужання хворих.

Після Літургії ієрархи та духовенство на чолі з Предстоятелем звершили чин славлення свята Стрітення Господнього.

Блаженніший Митрополит Онуфрій привітав владику Сергія з 30-літтям архієрейського служіння та подякував за сумлінне служіння Церкві і збереження чистоти Православ’я. Предстоятель побажав митрополиту Божого благословення, наснаги, сили й надалі трудитись во славу Божу і на благо святої Церкви не покладаючи рук, окормляти паству словесних овець народу Божого.

Архіпастир удостоїв митрополита Сергія Відзнаки Предстоятеля Української Православної Церкви – вищої нагороди УПЦ. Потім Предстоятель привітав настоятельку Кременецького монастиря ігуменю Маріоніллу з 70-літтям чернечого постригу та 30-літтям несення ігуменського послуху. Блаженніший владика нагородив ігуменю орденом преподобного Іова Почаївського.

Митрополит Сергій та матушка Маріонілла у відповідь подякували Предстоятелю за його турботу і підтримку та піднесли Його Блаженству пам᾽ятні подарунки