Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

НІКОСІЯ. Митрополит Кіпрської Церкви виступив із заявою на підтримку віруючих УПЦ

Митрополит Лимасольский Афанасій, ієрарх Кіпрської Православної Церкви виступив з черговою заявою на підтримку віруючих Української Православної Церкви. Митрополит Афанасій в різних інтерв’ю розповідав, що з біллю спостерігає за подіями, які відбуваються в церковному житті в Україні після надання томосу «ПЦУ». Він неодноразово висловлював слова підтримки православним українцям та закликав залишатися вірними канонічній Церкві та Блаженнішому Митрополиту Онуфрію. Зокрема, нещодавно православних Кіпру вразили та засмутили події, висвітлені в фільмі «Вірні: гімн любові» про справжніх християн сіл Бутин і Кінахівці Тернопільської єпархії, які втратили свої храми, але не втратили любов один до одного та до своїх кривдників. Ієрарх Кіпрської Православної Церкви після перегляду фільму дав коментар авторам стрічки.

У своєму відеозверненні на підтримку віруючих Української Православної Церкви владика сказав: «з великим сумом і сердечним болем ми слідкуємо за гоніннями, а також за тією боротьбою, яку ведуть наші брати — православні християни в Україні для захисту істинної віри і відданості канонічній Церкві Митрополита Онуфрія».
«Висловлюємо наше співпереживання, нашу любов, завіряємо в наших молитвах і закликаємо наших братів, щоб вони залишалися вірними Церкві і канонічному Митрополиту України Онуфрію. Молимося, щоб благодать Святого Духа їх укріпляла, підтримувала і втішала, і щоб вони були впевнені, що одного дня гоніння і труднощі будуть подолані, а істина Христова і канонічність Церкви восторжествують, як нам сказав Господь.

Бажаю всім благословення Божого і укріплення від Святого Духа!», — йдеться в його посланні.