Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

КРИВИЙ РІГ. Митрополит Єфрем звершив Божественну Літургію в день пам’яті свого небесного покровителя


В день пам’яті преподобного Єфрема Печерського, єпископа Переяславського – Небесного Покровителя керуючого Криворізькою єпархією, Митрополита Криворізького і Нікопольського Єфрема, у Спасо-Преображенському кафедральному соборі Кривого Рогу була відслужена святкова Божественна Літургія.

Божественну Літургію митрополиту Єфрему співслужили секретар пархії протоієрей Віктор Симонюк, намісник криворізького чоловічого монастиря священномученика Володимира, митрополита Київського і Галицького архімандрит Володимир (Нероба), благочинний Криворізького Міського Південного благочиння протоієрей Володимир Борак, благочинний Криворізького міського Центрального благочиння протоієрей Анатолій Риженко, благочинний Криворізького районного благочиння протоієрей Борис Бабешко, благочинний Нікопольського благочиння протоієрей Миколай Марущак, благочинний Широківського благочиння протоієрей Василій Яводчак благочинний Покровського благочиння протоієрей Володимир Качан та чисельне духовенство єпархії.

Під час Літургії на сугубій єктенії з церковного амвону були піднесені особливі молитовні прохання про позбавлення людей від смертоносної інфекції COVID-2019 та за медичних працівників, що несуть свій жертовний подвиг в “исцелении страждущих”. Високопреосвященійший владика виголосив молитву про припинення епідемії.

den_anhela_mytropolyta_yefrema049Всі бажаючі богомольці мали можливість приступити до душеспасительних Таїнств Сповіді та Святого Причастя Тіла і Крові Господніх.

Протягом святкового богослужіння велика кількість віруючих молитовно приклалася до ікони з часткою мощей святого преподобного Єфрема Печерського, єпископа Переяславського, перед котрою, по закінченні Літургії, Митрополит Єфрем, у співслужінні духовенства, звершив подячний молебень та виголосив молитву до свого небесного заступника.

Привітати Митрополита Єфрема з Днем Тезоіменитства прибула ігуменя Свято-Покровського Михайлівського жіночого монастиря м. Кам’янське Іуліанія (Загорулько) з сестрами святої обителі.

Також цього дня до собору прибули голови районних виконкомів міста та міське керівництво щоб привітати керуючого єпархією з Днем Ангела.

Після відпусту правлячий Архієрей звернувся до парафіян зі словом повчальної проповіді. Вслід за цим, від імені духовенства, секретар єпархії протоієрей Віктор Симонюк виголосив вітальне слово Архіпастирю з нагоди дня тезоіменитства.

Владика Єфрем подякував усім присутнім за духовне торжество і шанування святителя Єфрема Печерського, а також за святі молитви, що підносили цього дня всі православні криворіжці за свого Архіпастиря.