Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

РІВНЕ. На честь 160 – річчя з дня побудови Варварівського храму села Шпанів відбулось освячення престолу оновленого храму


26 січня Релігійна громада на честь святої великомучениці Варвари, що у селі Шпанів Рівненського району відсвяткували 160-річчя від дня побудови місцевого храму. Також у цей день було звершено освячення нового престолу після завершення ремонтних робіт по оновленню храму.
З цієї нагоди до храму прибули правлячий архієрей Рівненської єпархії, Варфоломій, митрополит Рівненський і Острозький та його вікарій, єпископ Дубенський Пимен. Чин освячення престолу та Божественну Літургію очолив єпископ Пимен.

На завершення архієреї привітали настоятеля храму, Голову Молодіжного єпархіального відділу протоієрея Василія Романюка та прихожан з ювілеєм храму та знаменною подією освячення престолу. Настоятель подякував владикам та усім присутнім за підтримку та спільну молитву.

“Дорогенькі мої друзі, усі хто долучився до нашої великої роботи по ремонту святині, по її оновленню та благоустрою, усі хто в благочесті трудиться при храмі Господньому, виконуючи свій послух у міру свого уміння і можливості, усі хто підтримує нас копійкою пам’ятайте, що наш труд і наша жертва і наша любов ради нашого Господа і для нашого Бога – Котрий розп’явся за нас. Хай Милосердний Владика приймає наші старання і огортає наші родини Своєю неосяжною любов’ю на многії літа. Адже подивіться як ми усі об’єдналися навколо нашої великої справи, джерелом котрої являється Сам Господь. Ось таке має бути християнство – православ’я.” – написав на своїх сторінках у соціальних мережах отець-настоятель.