Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

КИЇВ. У Мінкульті ще раз наголосили, що відвідування під час локдауну храмів не забороняється, але є обмеження

З 8 до 24 січня в Україні знову діятимуть карантинні заходи, введені Кабінетом Міністрів України 19 грудня минулого року, в тому числі й для богослужінь. Відвідування під час локдауну храмів не забороняється, однак є посилені обмеження. Про це 8 січня було оголошено на офіційному сайті Міністерства культури та інформаційної політики України.

Зокрема заборонено релігійні заходи в приміщенні, якщо в них бере участь більше однієї людини на 5 кв. метрів. На свіжому повітрі – з дотриманням дистанції в 1,5 м.

Нагадаємо, що відповідну постанову «Про встановлення карантину з метою запобігання поширенню на території України гострої респіраторної хвороби COVID-19» було прийнято на засіданні Кабінету Міністрів 9 грудня.

Раніше умови проведення богослужінь передбачали, що в храмі може бути водночас не більше 20 осіб.

Як уже наголошувалося, такі обмеження дозволяють більшу кількість тих, хто молиться у великих храмах, але можуть зменшити допустиму кількість тих, хто молиться в маленьких приміщеннях.

У Міністерстві культури також наголошують на необхідності неухильно дотримуватися протиепідемічних заходів та карантинних обмежень.