Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

БУХАРЕСТ. Румунська Православна Церква не змінила своєї позиції щодо “українського питання” — радник Патріарха Даниїла

15 січня 2021 року радник Патріарха Румунської Православної Церкви Даниїла протоієрей Михайло Тіца підтвердив, що позиція Церкви Румунії з питання визнання «ПЦУ» залишається незмінною і він не знає «на яких фактах “митрополит ПЦУ” Епіфаній грунтує своє твердження щодо майбутніх відносин “ПЦУ” з Румунською Православною Церквою». Видання Оrthochristian звернулося до радника Патріарха з проханням прокоментувати заяви Думенка про те, що Румунська Церква має намір визнати «ПЦУ», повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ.

Протоієрей Михайло Тіца, особистий радник Блаженнішого Патріарха Румунського Даниїла з міжнародних і міжцерковних відносин підкреслив: «наскільки мені відомо, позиція нашої Церкви й на цей час виражена в її раніше озвученому рішенні».

В даному контексті мова йде про заяву Священного Синоду Румунської Церкви від 25 жовтня 2018 року, в якому він «повторює свою рекомендацію від 24 травня 2018 року для Вселенського Патріархату і Московського Патріархату разом прийти до рішення, зберігаючи єдність віри й адміністративно-пастирську свободу».

Раніше священнослужитель Михайло Тіца заявляв, що «рішення щодо цієї нової “церкви” в православному світі та всіх його (рішення) можливих наслідків має прийматися Священним Синодом Румунської Православної Церкви, а не тільки однією людиною, навіть якщо ця особа є Предстоятелем Румунської Православної Церкви».