Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

РІВНЕ. У селі М’ятин освячено новозбудований храм замість захопленого розкольниками


10 листопада було освячено новозбудований храм на честь святої великомучениці Параскеви П’ятниці у с. М’ятин, Гощанського благочиння.
Чин освячення та Божественну літургію з благословення Варфоломія, митрополита Рівненського і Острозького очолив секретар єпархії – протоієрей Олександр Єгоров у співслужінні зі священниками Гощанського благочиння.

За словами настоятеля – ієрея Максима Катеринчука, храм було зведено за сприяння благодійного фонду «Фавор» та пожертв від меценатів і прихожан.

Причиною зведення послужило захоплення попереднього храму, яке сталось 27 вересня 2014 року на свято Воздвиження Чесного Хреста, прихильниками тоді ще УПЦ КП, тому православна громада була вимушена шукати місце для молитви. Спочатку богослужіння звершувались у житловому будинку однієї з прихожанок, пізніше добрими людьми була подарована земельна ділянка під будівництво нового храму. На кошти прихожан і меценатів був придбаний вагончик, якого облаштували під храм. Поки проводилось будівництво нового храму, цей маленький храм у вагончику був духовним затишком для гонимих вірян.

Після святкового богослужіння секретар єпархії привітав усіх присутніх зі святом, а також передав архіпастирське благословення і щирі побажання від керуючого єпархією – митрополита Варфоломія. Настоятель храму – ієрей Максим, подякував усім, хто в цей день прибув розділити духовне торжество і своєю жертвою допоміг будівництву храму.