Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

ЛУЦЬК. Єпископ Афанасій відвідав громаду Берестечка, яка після захоплення храму не припинила свого існування


15 листопада, у Неділю 23-тю після П’ятидесятниці, вікарний архієрей Волинської єпархії єпископ Камінь-Каширський Афанасій відвідав гониму Свято-Троїцьку громаду м. Берестечка, яка після захоплення храму не припинила свого існування, а згуртувалась та в короткий термін побудувала невеличкий домовий храм, у якому і до сьогодні збираються прихожани на молитву.

Владиці співслужили благочинний Берестечківського округу настоятель храму протоієрей Дмитро Петрущак.

Опісля прочитання Євангелія владика звернувся із словами повчання до прихожан.

Під час богослужіння лунала посилена молитва за мир в Україні та за єдність світового православ’я. Також були піднесені молитви за позбавлення від коронавірусної інфекції та здоров’я медичних працівників. Була виголошена молитва під час згубної пошесті та смертоносної зарази.

Також була піднесена заупокійна молитва за жертв дорожньо-транспортних пригод.

Опісля відпусту архіпастир звернувся до прихожан зі словом втіхи та проповіді, порівнюючи нинішній час випробувань з гоніннями, з якими протягом усієї історії стикається Православна Церква. Владика наголосив, що багато гонителів думали, що впораються з християнами, але не знали вони, що гонять не людей, а самого Бога, який є у кожному християнському серці. А Бога перемогти не можливо.

Опісля владика благословив усіх присутніх та сказав завжди пам’ятати, що з нами Бог, з нами правда та любов.

У свою чергу, настоятель подякував владиці за візит та святкове богослужіння.

Нагадаємо, що 5 лютого 2019 року активісти ПЦУ зрізали замки на дверях Свято-Троїцького собору УПЦ міста Берестечко. Представники громади УПЦ – законного користувача споруди – не стали входити до приміщення, однак зафіксували на відео все, що відбувалось.