Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

КИЇВ. Відбулась презентація благодійної фотовиставки та показ фільму про волонтерський рух Свято-Вознесенського храму


З благословення Блаженнішого Митрополита Київського і всієї України Онуфрія 22 листопада у Київському міжпарафіяльному центрі відбулася презентація фотовиставки «Люди серед нас» та прем’єрний показ фільму про волонтерський рух «Парасолька». Захід відвідав благочинний Голосіївського благочиння протоієрей Павел Кирилов.

Священник відкрив презентацію та зазначив, що волонтерство — це можливість особистим подвигом втілювати заповідь про любов до ближнього. Волонтерство — це вакцина від байдужості та жестосерддя.

Молодіжну організацію «Парасолька» було засновано в Свято-Вознесенському храмі у грудні 2014 року. Фільм розповідає про те, як працюють волонтери, починаючи від купівлі та збору необхідних речей до роздачі нужденним на вулицях міста. Автори фільму підіймають питання про суть православного милосердя та діляться досвідом соціальної роботи, розповідають про долі «людей вулиці». З перших вуст ми можемо дізнатися, що спонукало хлопців та дівчат стати волонтерами.

По завершені заходу був проведенний благодійний аукціон, всі отримані кошти від якого будуть викорастині на придбання теплих речей для безхатченків.