Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

БОРИСПІЛЬ. Відійшов до Господа клірик єпархії протоієрей Володимир Прищепа


18 листопада  після тривалої хвороби відійшов до Господа клірик Другого Броварського благочиння, настоятель храму на честь Різдва Пресвятої Богородиці села Тарасівка Броварського району протоієрей Володимир Прищепа.
Отець Володимир до служіння священником працював у 1989 році пожежником-ліквідатором в ЧАЕС, безпосередньо на реакторі. Там він дав обіцянку Богу, що якщо залишиться живим, то присвятить своє життя служінню Богу. Але Чорнобиль не пройшов безслідно для Прищепи Володимира. Спочатку йому поставили діагноз — «гостра променева хвороба» на фоні якої з’явилися інші хвороби: цукровий діабет, онкологія й інші супутні захворювання. Під час однієї з операцій у Володимира обірвався тромб і він навіть пережив клінічну смерть. У 2007 р. він виконує обіцянку Богу і рукополагається в сан священника та направляється в село Тарасівка на посаду настоятеля новоствореної парафії.
Батюшка терпеливо переносив хвороби, покладаючись на Бога і ревно служачи біля престолу Божого. Протягом останніх років батюшка переніс декілька складних операцій і хімієтерапій.