Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

БЕРЕГОВО. Ювілейне богослужіння з нагоди 25-ти річчя храму Різдва Пресвятої Богородиці


15 листопада в 23-тю Неділю після П’ятидесятниці в храмі на честь Різдва Пресвятої Богородиці, що в місті Берегові відбулося святкове богослужіння з нагоди 25-ти річчя заснування святині.

З благословення Предстоятеля Української Православної Церкви на запрошення керуючого Мукачівською єпархією молитовну участь в святкуванні взяв Павел, митрополит Вишгородський і Чорнобильський, намісник Свято-Успенської Києво-Печерської Лаври.

Архієреїв зустрічав настоятель храму, благочинний Берегівського району, протоієрей Василій Ломага.

За богослужінням архієреї разом з духовенством єпархії піднесли посилену молитву за припинення пандемії коронавірусу.

В архіпастирському слові митрополит Феодор висловив щиру подяку отцю Василію Ломазі та протоієрею Омеляну Войтовичу за достойне служіння Церкві Христовій, а також подякував всім парафіянам за труди в славу Святої Православної Церкви.

Слова вдячності владика Феодор також адресував митрополиту Павлу. Керуючий Мукачівською єпархією наголосив передусім на тісному молитовному спілкуванні між Успенською Печерською Лаврою та Мукачівською єпархією.

В свою чергу митрополит Павел теж завірив, що молитовне єднання між Києвом і Мукачевом буде завжди мати місце. Архієрей також відмітив, що неабияке місце в історії становлення, розбудови та життя Лаври займали і займають вихідці з Закарпаття.

Насамкінець архіпастирі благословили народ Божий.

Фото: Іван ФЕННИЧ