Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

КИЇВ. Предстоятель звершив заупокійні богослужіння у 85-ту річницю з дня народження Блаженнішого Митрополита Володимира (Сабодана)

23 листопада 2020 року, у день 85-річчя народження Блаженнішого Митрополита Володимира (Сабодана), ієрархи та духовенство на чолі з Блаженнішим Митрополитом Онуфрієм звершили заупокійні богослужіння в Академічному храмі КДАіС на честь Різдва Пресвятої Богородиці та на могилі спочилого Предстоятеля.

За Літургією в храмі Різдва Пресвятої Богородиці Предстоятелю співслужили керуючий справами УПЦ митрополит Бориспільський і Броварський Антоній, митрополит Ніжинський і Прилуцький Климент, єпископ Баришівський Віктор, єпископ Білогородський Сильвестр, єпископ Згурівський Амвросій, єпископ Бородянський Марк. Участь у заупокійні літії на могилі Блаженнішого Митрополита Володимира також взяв намісник Києво-Печерської Лаври митрополит Вишгородський і Чорнобильський Павел.

Після богослужіння Блаженніший Митрополит Онуфрій звернувся до присутніх зі словом.

«У день народження спочилого Предстоятеля Української Православної Церкви Блаженнішого Митрополита Володимира ми зібрались вшанувати його пам’ять як людини, яка любила Бога, – зазначив Архіпастир.

Він був відданий Богові і був Предстоятелем нашої Церкви більш ніж 20 років, зробив дуже багато для Церкви, розвинув її і духовно, і кількісно. Це була прекрасна людина, яка володіла багатьма талантами, які дозволяли їй робити те, що вона зробила. Ми з любов’ю згадуємо труди, подвиги і молитви Його Блаженства.

Сьогодні, відзначаючи 85 рік з дня його народження, ми молилися, щоб Господь упокоїв його душу в оселях праведників, щоб Господь по його молитвах дарував мир нашій Церкві, нашій державі і кожному з нас.

Вічна пам’ять Блаженнішому Митрополиту Володимиру!».