Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

НІЖИН. Митрополит Климент привітав ігуменю Віру (Таран) з 25-річчям затвердження настоятельницею Свято-Троїцького Густинського монастиря


30 вересня, у день пам’яті святих мучениць Віри, Надії, Любові і матері їх Софії, митрополит Ніжинський і Прилуцький Климент звершив Божественну літургію в соборному храмі Свято-Троїцького Густинського жіночого монастиря.
Владиці співслужили секретар єпархіального управління протоієрей Валерій Дашко, благочинний 1-го Прилуцького округу протоієрей Миколай Котеленець, благочинний 2-го Прилуцького округу протоієрей Олександр Котеленець, духовенство єпархії та гості обителі у священному сані. Дияконський чин очолив архідиякон Андрій Лотанюк. Під час богослужіння в соборі молилися настоятельниця обителі ігуменя Віра (Таран) з сестрами, ігумені та насельниці жіночих монастирів, парафіяни і паломники обителі.

За літургією була піднесена сугуба молитва про позбавлення від епідемії коронавірусу та про лікарів, які ведуть боротьбу з хворобою.

Після одпусту митрополит Климент привітав настоятельницю монастиря ігуменю Віру з Днем тезоіменитства та з 25-ю річницею з дня возведення в сан ігумені та возложенням наперсного хреста за посадою (Журнал № 53 засідання Священного Синоду УПЦ від 27.07.1995 р.) та побажав матушці благословенного довголіття і Божої допомоги у звершенні відповідального церковного послуху. З благословення Предстоятеля Української Православної Церкви Блаженнішого Митрополита Київського і всієї України Онуфрія Керуючий Ніжинською єпархією нагородив ігуменю Віру орденом святого рівноапостольного князя Володимира I ступеня.