Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

ЛУЦЬК. Трьохсвятительська громада молитовно відзначила 20-річчя з дня заснування та першого богослужіння


30 вересня, у день пам’яті святих мучениць Віри, Надії, Любові і матері їх Софії, у луцькому храмі на честь Трьох Святителів з нагоди 20-річчя з дня першого богослужіння звершили святкову Божественну літургію.
З благословіння керуючого єпархією архієпископа Волинського і Луцького Нафанаїла, богослужіння цього дня очолив благочинний Луцького центрального округу прототоієрей Олександр Богданов. Йому співслужили настоятель храму протоієрей Сергій Дембовський та гості у священному сані.

Під час Божественної літургії було піднесено особливі молитви про припинення епідемії коронавірусу та про лікарів, які ведуть боротьбу за життя і здоров’я хворих.

Після закінчення літургії о. Олександр звернувся до всіх присутніх зі словом проповіді, у якому привітав настоятеля та парафіян храму з 20-річним ювілеєм існування релігійної громади та передав вітальне слово від керуючого єпархією. У свою чергу протоієрей Сергій Дембовський подякував священникам та прихожанам за участь в святковому богослужінні.

Православна громаду на честь Трьох Святителів у Луцьку зареєстрували у далекому 2000-му році. З того часу віряни довго молилися у пристосованому тимчасовому приміщенні. Та за 12 років громаді вдалося спорудити храм, який є окрасою району. Храм, освячений на честь трьох святителів Василія Великого, Григорія Богослова та Іоанна Златоуста, сьогодні єднає значну кількість парафіян вулиці Дубнівської та інших навколишніх вулиць.