Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

КОВЕЛЬ. На Волині вшанували пам’ять преподобного Сергія Радонезького


Урочистим Всенощним Бдінням розпочалося вшанування преподобного Сергія Радонезького у ковельському храмі, названому в його честь.
На святкове богослужіння Престольного праздника зібралися парафіяни храму та паломники з інших приходів, духовенство Ковеля та району.
Старійшому клірику Ковельського благочиння протоієрею Олександру Ничипоруку доручили розпочати святкову Всенічну. Літію з Хресним ходом навколо храму-іменинника та Полієлей очолив архімандрит Ніфонт (Омельчук), благочинний Голобської округи.
Багатоголосе «Ублажаєм тя, преподобнє отче наш…», поставило присутніх у храмі перед предстоятелем торжества і покровителем громади – святим Сергієм Радонезьким.
Перед помазанням святим єлеєм, настоятель храму протоієрей Володимир Ровінський привітав усіх зі святом та подякував за спільну молитву.
Свято продовжилося 8 жовтня. Урочистості у храмі преподобного Сергія Радонезького очолив Керуючий єпархією Високопреосвященніший митрополит Володимир.
Архіпастиря, як бажаного гостя, зустріли за українською традицією короваєм. Найменші парафіяни привітали Владику та запросили у храм-іменинник.
Митрополиту Володимиру співслужили настоятелі та клірики ковельських храмів. За святковою Божественною Літургією достойних кліриків ковельських храмів було нагороджено богослужбовими нагородами.
Хресна хода навколо території храмового комплексу Почаївської ікони Божої Матері та Молебень на церковному подвір’ї завершили урочистості. Владика у вітальному слові закликав ковельську паству і далі берегти православну віру та примножувати її достойними справами.
Одного з перших активних парафіян храму-іменинника Олександра Калініна Архіпастир привітав з 83-м Днем народження та вручив богослужбову просфору.
Пам’ятна спільна фотографія зафіксувала святкове єднання з нагоди вшанування пам’яті преподобного Сергія Радонезького