Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

КИЇВ. 27 жовтня відбудеться відкриття виставки до 30-ліття самостійності УПЦ

27 жовтня об 11.15 у Києво-Печерській Лаврі (Церковно-археологічний музей, корпус 63) відбудеться відкриття виставки до 30-ліття дарування Українській Православній Церкві Грамоти Святішого Патріарха Московського і всієї Русі Алексія II.

Виставку «Українська Православна Церква в служінні Богу і людям» відкриють: керуючий справами УПЦ митрополит Антоній (Паканич), ректор Київської духовної академії і семінарії єпископ Сильвестр (Стойчев), голова Синодального відділу «Церква і культура» ігуменя Серафима (Шевчик).

Організатори виставки розкажуть про історичний шлях УПЦ в незалежній Україні; про історію дарування самостійності УПЦ та значення Благословенної грамоти, виданої Українській Православній Церкві; про статутні документи УПЦ.

На виставці будуть представлені унікальні експонати, які зібрані для показу вперше.

Нагороди і подарунки, які у різні часи отримані від предстоятелей помісних Православних Церков; нагороди для єпископату та духовенства – панагії, хрести і медалі, присвячені ювілейним датам УПЦ; нагороди, які протягом 30-ти років були вручені за заслуги перед Українською Православною Церквою; рідкісні видання, які вийшли малим друком – до урочистих заходів, ювілеїв УПЦ; сувеніри ручної роботи; численні історичні фото.

Організатори виставки: УПЦ, КДАіС, музей «Православна Україна».

Протягом дня у Києво-Печерській Лаврі відбуватиметься XII Міжнародна науково-практична конференція «Духовна та світська освіта: історія взаємин – сучасність – перспективи», у якій візьмуть участь понад 100 доповідачів.