Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

c v КИЇВСЬКА ОБЛАСТЬ. Блаженніший Митрополит Онуфрій освятив храм на честь преподобного Онуфрія Великого у Вільшанському монастирі

Блаженніший Митрополит Київський і всієї України Онуфрій звершив чин освячення нового храму у жіночому монастирі на честь ікони Божої Матері «Відрада і Утішання» в селі Велика Вільшанка Васильківського району Київської області.
Новий храм освятили на честь преподобного Онуфрія Великого.
Предстоятелю співслужили духівник і будівничий обителі, вікарій Київської Митрополії архиєпископ Обухівський Іона, намісник Київського Архангело-Михайлівського Звіринецького монастиря єпископ Іванківський Касіан та єпископ Бородянський Марк.
Зведення церкви почалося три роки тому. Храм проектувався у формах Х-ХІІ століть, тож при будівництві майстри намагалися використовувати архітектурні елементи та технології саме того періоду.
Онуфріївський храм будувався як цвинтарний і вже зараз виконує свою функцію: в облаштованому під підлогою склепі здійснюватимуться поховання воїнів Великої Вітчизняної війни, останки яких до цього часу знаходять на полях боїв пошукові загони. Перше таке поховання відбулось в обителі 22 червня 2020 року, і троє полеглих солдатів знайшли місце упокоєння й молитви про них.

За богослужінням молилась настоятелька монастиря ігуменя Арсенія (Воспянська) і сестри обителі.

Після освячення храму Архіпастир привітав насельниць монастиря з радісною подією. Ігуменя Арсенія піднесла в дар Блаженнішому владиці ікону преподобного Онуфрія Великого.