Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

ВІННИЦЯ. Храм у Калинівці відсвяткував 20-річчя


27 жовтня, митрополит Вінницький і Барський Варсонофій очолив святкове соборне богослужіння у храмі на честь преподобної Параскеви у місті Калинівка.
Владиці співслужили настоятель храму та благочинний Калинівського округу прототоієрей Володимир Розман та духовенство Калинівського благочиння.
У цей день духовенство і віряни міста Калинівки відзначали 20-ліття освячення свого храму.
За літургією були піднесені особливі молитовні прохання, а після відбувся молебень з нагоди 30-ліття автономії Української Православної Церкви.

Після святкового богослужіння відбулось славління преподобної Параскеви та хресний хід навколо храму.

У своїй архіпастирській проповіді митрополит Варсонофій розповів про життя святої, а також про події 30-літньої давності – надання автономії Української Православної Церкви. Також архієрей привітав настоятеля та вірян з 20-літтям освячення храму, владика подякував настоятелю прот. Володимиру Розману за велику багаторічну працю на парафії та вірянам, які будували храм і до сьогодні допомагають священику.
Митрополит Варсонофій, за заслуги перед Українською Православною Церквою, вручив орден св. рівноап. князя Володимира I ступеня головному помічнику та меценату при будівництві храму на честь прп. Параскеви – Пилипчуку Володимиру Сергійовичу.

Від імені Предстоятеля УПЦ, Грамотами були нагородженні:

Лакізюк Володимир Володимирович, Поліщук Дмитро Григорович, Хуторнюк Олександра Миколаївна, Возняк Іван Стахович, Крот Микола Степанович, Закіпній Ольга Вікторівна, Степанчук Василь Іванович, Дувінець Ганна Володимирівна, Барташ Надія Миколаївна, Гаврилюк Василь Дмитрович, Бандуристій Ольга Іванівна, Ватаманеск Ангеліна Володимирівна.

Після богослужіння, перед архієреєм та вірянами, виступили дітки зі своїм концертом. Вихованці недільної школи розповідали історію храму, вірші та виконували церковні піснеспіви.