Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

ВОЛОДИМИР-ВОЛИНСЬКИЙ. Єпархія попереджає про провокації з боку розкольників


До яких тільки брудних способів не вдаються представники новоутвореної «ПЦУ», щоб заволодіти храмами, які на законних правах належать релігійним громадам Української Православної Церкви! Коли рейдерським натиском їм не вдається відвоювати храм, вони намагаються «захопити» юридичне право на володіння церковною спорудою з усім її майном. Тоді в хід іде безсоромна брехня, яка тиражується засобами масової інформації в тисячах примірників.

Саме таким способом скористалися прихильники «ПЦУ» села Галинівка Володимир-Волинського району Волинської області. В номері обласної газети «Волинь» від 13 жовтня 2020-го року з їх подачі було опубліковано оголошення наступного змісту: «Втрачений статут релігійної організації «Релігійна громада Преподобного Сергія Радонезького Української Православної Церкви», який зареєстрований розпорядженням голови Волинської ОДА від 15.04.2017 року за №12, вважати недійсним».

Зрозуміло, яку ціль переслідують «тихі рейдери», публікуючи текст, що в жодній мірі не відповідає дійсності: якщо статут церкви Преподобного Сергія Радонезького села Галинівна втрачено, і про це є офіційне повідомлення в пресі, значить, з’являється необхідність видати новий статут, який і сподіваються отримати в свої руки представники «ПЦУ», і в такий спосіб начебто юридично підтвердити свої права на храм.

Настоятель Галинівської церкви протоієрей Юрій Татунчак запевняє, що всі документи, які посвідчують право власності сільської релігійної громади на храмову споруду і приватизовануцерковну ділянку землі, в повному порядку. Статут нікуди не зникав.

На що ж тоді сподіваються представники «ПЦУ»? Може, на те, що поки органи правозахисту, до яких відразу ж звернулися постійні прихожани Галинівської церкви, прочитавши неправдиве оголошення в газеті «Волинь», будуть розбиратися, чий статут «правдивіший», рейдерам, за підтримки співчутливих можновладців, дивись, і вдасться привласнити храм в селі Галинівка?А як же тоді бути з Правдою? Адже вона незнищенна. Вона рано чи пізно заявить про себе з повною силою.