Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

ВОЛОДИМИР-ВОЛИНСЬКИЙ. У єпархії відбувся форум священників молодіжного служіння


Форум активних священників молодіжного служіння розпочався 5 жовтня у Милецькому Свято-Миколаївському монастирі на Волині.

Захід, що зібрав більш як 40 кліриків Володимир-Волинської єпархії, покликаний розширити простір спілкування священників, котрі опікуються молодіжними проектами. Про це повідомляє пресслужба Володимир-Волинської єпархії.

Розпочався захід молебнем та вітаннями на адресу учасників від імені Керуючого Володимир-Волинської єпархії митрополита Володимира та Голови синодального молодіжного відділу УПЦ архієпископа Іони.

Голова єпархіального відділу у справах сім‘ї та молоді архімандрит Ніфонт (Омельчук) розповів присутнім про роботу відділу протягом року.

Після офіційної частини слово надано гостям з Києва – подружжю Могильних. Досвідченні спікери священник Миколай та матушка Вікторія запропонували аудиторії курс з підготовки молоді до сімейного життя «Разом назавжди».

6 жовтня Форум продовжив свою роботу.

Захід яскраво засвідчив успішність і плідність минулих молодіжних проектів та потребу в активному спілкуванні для виходу на новий рівень активності парафіяльних священників у роботі з молоддю на парафіях та єпархії в цілому.

У форумі брав участь протоієрей Володимир Ровінський, голова інформаційно-просвітницького відділу єпархії. Священник поділився з колегами своїм баченням окремих факторів, котрі впливають на формування сучасної молоді. Отець Володимир загострив увагу слухачів на основних принципах організації діяльності православних братств та необхідність дотримання христоцентричності у роботі з молоддю.

Між священниками-учасниками Форуму відбувся обмін досвідом. Було озвучено різні форми та методи активації молодіжної діяльності.

Протоієрей Олександр Черевко засвідчив про багатолітній досвід залучення юнаків до послуху у вівтарі та означив його, як важливу форму молодіжного служіння.

Протоієрей Миколай Могильний поділився власним баченням роботи з молоддю на парафії та розповів про особливості діяльності «молодіжки» при київському Іонинському монастирі.

Протоієрей Валентин Касянчук розповідав про чисельний парафіяльний молодіжний хор, через котрий воцерковилися багато сільських школярів.

Матушка Вікторія Могильна, котра є автором чисельних публікацій у церковних виданнях, презентувала новий номер журналу для молоді «Отрок».

Протоієрей Роман Козка поділився досвідом організації діяльності молоді у рамках занять та дозвілля Недільної школи.

Архімандрит Ніфонт (Омельчук) розповів про власний шлях організації приходського молодіжного служіння «з нуля» у смт Голоби та запропонував присутнім свій план дій у цьому напрямку.

Обмін досвідом на Форумі поступово переріс в активне обговорення подальших кроків співпраці та координації роботи з парафіяльною молоддю.

Захід завершився Подячним молебнем у монастирському соборі, трапезою та спільним фото.