Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

ХУСТ. Митрополит Марк здійснив освячення місця під новий храм у Ясіня-Кевеліві


13 вересня митрополит Хустський і Виноградівський Марк освятив місце під будівництво нового храму смт. Ясіня-Кевелів для православної громади, яка залишилася без храму в наслідок рейдерського захоплення представниками організації ПЦУ. Протягом року віряни молилися в будинку, а зараз будуть будувати новий храм.
Представники ПЦУ (Володимир Руднік) на сторінках своїх сайтів, в засобах масової інформації, у своїх висловах, стараються всіляко образити вірян, священство та єпископів УПЦ. Вони не задумуються про те, що до приїзду їх та їхніх організацій на Закарпаття, ніяких конфліктів між православними віруючими не було. Православні закарпатці, русини, гуцули спокійно жили, молилися, ходили до церкви й ніхто їх не обзивав москалями, сепаратистами та всілякими образливими словами. Не змішували політику з церквою. Після створення КП, потім ПЦУ, православних закарпатців представники цих організацій почали сварити між собою. Почали ділитися села, сім’ї. Людям засіяли в серця злість та ненависть один до одного і все це зробили люди, які називають себе священниками, єпископами. Так задаєть питання, для чого ви чужинці прийшли на закарпатську землю? І зразу ж відповідь, щоб розділи народ, який є віруючим. Не може сатана терпіти життя та молитви православних закарпаттців і посилає своїх слуг, щоб розділити, посварити сім’ї.
Але православні закарпатці вистоять тому, що віра в людей закладена з малку. Тоталітарному комуністичному режиму не вдалося в людях знищити християнські цінності, віру, повагу і любов до Бога і церкви, не вдасться це зробити й політичним церквам.