Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

Прес-служба Івано-Франківської єпархії УПЦ повідомляє про ситуацію, що склалася навколо Преображенського храму Івано-Франківська

10 вересня 2020 року у Господарському суді Івано-Франківської області відбувся новий розгляд позовної заяви виконавчого комітету Івано-Франківської міської ради у справі 909/476/19 про зобов’язання Івано-Франківської єпархії Української Православної Церкви звільнити та повернути нежитлові приміщення, які знаходяться по вул. Чорновола, 6 та та 6Б в м. Івано-Франківську (Спасо-Преображенський храм).

За наслідками розгляду справи судом було прийнято рішення про задоволення вимог, які викладені у скарзі позивача.

Незважаючи на те, що договір оренди нежитлових приміщень, який було укладено ще у 2006 році, передбачає право Івано-Франківської єпархії УПЦ на користування приміщенням до початку будівництва нового будинку за вищевказаною адресою, суд взяв до уваги доводи позивача з приводу обмеженості строків, на які можуть укладатися договори оренди з дозволу виконкому.

З огляду на це, суд першої інстанції зобов’язав відповідача, Івано-Франківську єпархію УПЦ, звільнити орендовані нежитлові приміщення.

Водночас повідомляємо, що Івано-Франківська єпархія Української Православної Церкви скористається своїм правом оскаржити рішення суду першої інстанції до Західного апеляційного господарського суду.