Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

КРИВИЙ РІГ. Митрополит Єфрем привітав клірика Криворізької єпархії з 50-річним ювілеєм

В свято ікони Божої Матері, іменованої «Неопалима Купина» (1680), Митрополит Криворізький і Нікопольський Єфрем звершив архіпастирський візит до Свято-Миколаївського храму с. Лозуватка Криворізького району, де очолив урочисте богослужіння з нагоди 50-річчного ювілею від дня народження його настоятеля – протоієрея Олександра Грищенка.

За Божественною Літургією владиці співслужили секретар Криворізької єпархії протоієрей Віктор Симонюк, намісник чоловічого монастиря священномученика Володимира, митрополита Київського і Галицького м. Кривий Ріг архімандрит Володимир (Нероба), благочинний Криворізького Районного благочиння протоієрей Борис Бабешко, благочинний Криворізького міського Центрального благочиння протоієрей Анатолій Риженко, настоятель Свято-Миколаївського храму с. Лозуватка Криворізького району протоієрей Олександр Грищенко та священнослужителі з числа кліру Криворізької єпархії.

За богослужінням молились голова Криворізької районної ради Яценко Віталій Володимирович та заступник міського голови м. Кривий Ріг Бєліков Костянтин Аркадійович.

На Малому Вході за старанні пастирські труди, а також з нагоди особистого ювілею Митрополит Єфрем нагородив настоятеля Свято-Миколаївського храму с. Лозуватка протоієрея Олександра Грищенка орденом Української Православної Церкви преподобного Іова Почаївського.

На сугубій єктенії були виголошені особливі прохання про позбавлення людей від смертоносної інфекції, після чого владика підніс до Господа покаянну молитву під час згубної пошесті та смертоносного зараження.

На заупокійній єктенії архіпастир та присутнє духовенство піднесли свої молитви за вічний спочинок душ протоієрея Григорія Грищенка – колишнього настоятеля Свято-Миколаївського храму с. Лозуватка, батька сьогоднішнього ювіляра, та всіх від віку спочилих православних християн.

По завершенні Божественної Літургії правлячий архієрей, у співслужінні духовенства звершив подячний молебень, помолившись за отця-настоятеля протоієрея Олександра.

По закінченні богослужіння Митрополит Єфрем звернувся до присутніх в храмі богомольців зі словом архіпастирського повчання. Його Високопреосвященство привітав настоятеля Свято-Миколаївського храму с. Лозуватка отця Олександра Грищенко з 50-річним ювілеєм та благословив його на подальші труди на ниві Христовій. До слів привітання криворізького Архіпастиря приєднались голова Криворізької районної ради Яценко Віталій Володимирович та заступник мера м. Кривий Ріг Бєліков Костянтин Аркадійович.

Насамкінець правлячий архієрей, присутнє на святі духовенство та прихожани прослідували на церковне подвір’я, де за алтарною абсидою поховані спочилі священнослужителі та члени їх сімей. На могилі протоієрея Григорія Грищенка була звершена заупокійна літія за всіма настоятелями Свято-Миколаївського храму, що вже відійшли в вічність.

Насамкінець Архіпастир надав усім присутнім богомольцям своє святительське благословіння.