Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

КРИВИЙ РІГ. Митрополит Єфрем молитовно відзначив день пам’яті новомучеників та сповідників землі Єкатеринославської та 24-ту річницю від дня своєї архієрейської хіротонії


У неділю 14-ту після Пятидесятниці в день Покладення чесного пояса Пресвятої Богородиці (395-408), в день пам’яті Собору новомучеників та сповідників Єкатеринославських, митрополит Криворізький і Нікопольський Єфрем звершив святкову Божественну Літургію в Спасо-Преображенському кафедральному соборі м. Кривого Рогу з нагоди 24-річчя утворення Криворізької єпархії, а також 24-річчя своєї архієрейської хіротонії.

За Божественною Літургією правлячому архієрею співслужили секретар Криворізької єпархії протоієрей Віктор Симонюк, намісник криворізького чоловічого монастиря священномученика Володимира, Митрополита Київського і Галицького архімандрит Володимир (Нероба), благочинний Криворізького Міського Центрального благочиння протоієрей Анатолій Риженко, благочинний Криворізького Міського Південного благочиння протоієрей Володимир Борак та духовенство Криворізької єпархії.

За богослужінням молилась ігуменя Свято-Покровського Михайлівського жіночого монастиря м. Кам’янське Іуліанія (Загорулько).

На Малому вході владика, з благослення Предстоятеля Української Православної Церкви Митрополита Київського і всієї України Онуфрія, нагородив клірика Спасо-Преображенського кафедрального собору м. Кривий Ріг протоієрея Димитрія Телятникова митрою.

На заупокійній єктенії митрополит Єфрем молився про спокій душі пріснопам’ятного Предстоятеля Української Православної Церкви Митрополита Київського і всієї України Володимира, котрий у 1996 році в Трапезному храмі Свято-Успенської Києво-Печерської Лаври очолив архієрейську хіротонію криворізького архіпастиря.

При традиційно великому зібранні богомольців, чисельні віруючі приступили до святого Причастя Тіла і Крові Христових.

По завершенні богослужіння, архіпастир звернувся до парафіян із проповіддю. У своєму слові митрополит Єфрем закликав свою чисельну паству бути стійкими у вірі, незважаючи на будь-які перепони, що в усі часи коїв віруючим ворог спасіння людського роду, наслідуючи подвигу святих новомучеників та сповідників Єкатеринославських. Адже ці угодники Божі, не дивлячись ні на що, залишились вірними Святій Матері Православній Церкві, ставши міцнішими у вірі за адамант.

Насамкінець, правлячий архієрей надав усім присутнім своє святительське благословіння.