Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

КРИВИЙ РІГ. Духовенством Апостолівського благочиння був освячений пам’ятник воїнам-партизанам


В День Партизанської Слави, з благословіння митрополита Криворізького і Нікопольського Єфрема, на запрошення Союзу ветеранів, міського Голови і Державної адміністрації Апостолівського району, духовенство Апостолівського благочиння Криворізької єпархії УПЦ на чолі з благочинним архімандритом Ілією (Лук’яненко), прийняло участь в урочистому відкритті та освяченні Пам’ятника воїнам-партизанам, котрі героїчно воювали проти німецько-фашистських загарбників на території Грушівских плавнів та Апостолівського району. Багатьох з них було закатовано та розстріляно, а потім перезахоронено у братській могилі Меморіала Слави міста Апостолове.

Після привітального слова архімандрит Ілія вручив пам’ятні подарунки та побажав многих літ сину одного із загиблих воїнів-партизанів, ветерану Великої Вітчизняної війни Івану Тимофійовичу Безкровному.

Насамкінець духовенством Апостолівського благочиння Криворізької єпархії УПЦ був відслужений молебень, наприкінці котрого Архімандрит Ілія (Лук’яненко) освятив Пам’ятник воїнам-партізанам.

По закінченні богослужіння загиблим героям-партизанам була проспівана «Вічну пам’ять», після чого всі присутні поклали до монументу живі квіти.