Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

КРИВИЙ РІГ. Владика Єфрем очолив престольне свято в храмі при міському онкодиспансері


У свято ікони Божої Матері, іменованої «Всецариця», Митрополит Криворізький і Нікопольський Єфрем традиційно наніс архіпастирський візит до храму на честь цього чудотворного образу Пресвятої Богородиці у Довгинцівському районі міста Кривого Рогу.
Храм ікони Божої Матері «Всецариця» розміщується на території Криворізького онкологічного диспансеру та щодня відкриває двері для усіх, хто шукає розраду та Божу допомогу у зціленні від тяжкої хвороби.

З нагоди престольного торжества правлячому Архієрею за Божественною Літургією співслужили: намісник чоловічого монастиря священномученика Володимира, митрополита Київського і Галицького архімандрит Володимир (Нероба), благочинний Криворізького міського Південного благочиння протоієрей Володимир Борак, благочинний лікарняного благочиння протоієрей Вадим Уяздовський, настоятель храму ікони Божої Матері іменованої «Всецариця» протоієрей Олег Ворона та духовенство з числа кліру Криворізької єпархії.

На сугубій єктенії були виголошені особливі прохання про позбавлення людей від смертоносної інфекції, після чого владика підніс до Господа покаянну молитву під час згубної пошесті та смертоносного зараження.

На Малому Вході за старанні пастирські труди Митрополит Єфрем нагородив настоятеля храму ікони Божої Матері, іменованої «Всецариця» м. Кривий Ріг протоієрея Олега Ворону медаллю Криворізької єпархії УПЦ священномучеників Онуфрія і Порфирія І ст..

По запричасному вірші до присутніх зі словом проповіді звернувся настоятель храму святих рівноапостольних царя Костянтина і цариці Єлени м. Кривий Ріг протоієрей Георгій Леміш.

Разом з гостями та парафіянами храму до душеспасительних Таїнств Сповіді та Причастя Святих Христових Таїн приступили медичний персонал та пацієнти онкодиспансеру.

Після завершення Божественної Літургії, правлячий архієрей, у співслужінні духовенства, звершив молебень до Пресвятої Богородиці, в закінченні котрого Його Високопреосвященство підніс молитву до Цариці Небесної на честь її ікони, іменованої «Всецариця».

По закінченні богослужіння, Митрополит Єфрем звернувся до парафіян зі словом архіпастирського повчання та привітав настоятеля храму протоієрея Олега Ворону з престольним святом, надавши своє святительське благословіння на подальші труди в окормлінні ввіреної йому Богом пастви