Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

КИЇВ. Поліція розпочала розслідування погроз “священника ПЦУ” Петра Соколовського, який погружував православному священнику


26 вересня Печерське управління поліції Головного управління Національної поліції в Києві відкрило кримінальне провадження і розпочало розслідування з приводу погроз “священника ПЦУ” Петра Соколовського священнослужителю Української Православної Церкви.
У ході переписки у Facebook між благочинним Андріє-Володимирського храму м. Києва протоієреєм Павлом Білим та настоятелем одного з храмів “ПЦУ” в Коломийському районі Івано-Франківської області Петром Соколовським, представник “ПЦУ” вдався до погроз. Знімки повідомлень священник УПЦ опублікував на своїй сторінці у Facebook 13 вересня.

«Слухай, Павло Білий, не дуже виступай на нашій землі, а то будеш в українському чорноземі зовсім не білим», – написав Петро Соколовський. У відповідь на це протоієрей Павел зазначив, що над всім Господь – як Він дасть, так і буде. Тоді “клірик ПЦУ” знову пригрозив: «Ми тебе беремо на мушку, готуйся до чорнозему. Ми тобою зайнялися».

25 вересня отець Павел Білий звернувся з відповідною заявою до правоохоронних органів, повідомили Інформаційно-просвітницькому відділу УПЦ в Синодальному Юридичному відділі УПЦ.

26 вересня правоохоронці внесли відомості про правопорушення до Єдиного реєстру досудових розслідувань, відкрили кримінальне провадження за СТ. 129. Ч.1 Кримінального кодексу України — погроза вбивством.

Згідно з цією статтею, правопорушник карається арештом на строк до шести місяців або обмеженням волі на строк до двох років.