Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

ВОЛОДИМИР-ВОЛИНСЬКИЙ. Відійшов у вічність настоятель Михайлівського храму села Павлівка протоієрей Іоанн Дума


26 вересня на 78 році життя відійшов у вічність невтомний трудівник на ниві Христовій, багаторічний настоятель Свято-Михайлівського храму с. Павлівка прот. Іоанн Дума.
Змолоду багато років працював шахтарем, та віра в Господа і бажання служити Йому спонукали до прийняття священного сану. Шлях свого священницького служіння о. Іван починав із Білгородської єпархії, був дияконом храму села Рокитне, настоятелем якого був відомий старець схиархімандрит Серафим (Тяпочкін).

У 1989 році отець Іоанн перейшов у Волинську єпархію, де його призначили настоятелем храму архістратига Михаїла і інших сил безплотних села Павлівка, де після багаторічного запустіння відновлюється богослужбове життя.

За роки невтомної праці на ниві Господній о. Іоанн ніс чимало послухів: був благочинним Іваничівського благочиння, духівником Володимир-Волинського благочиння. Батюшка завжди був мудрим порадником і наставником для багатьох священиків.

28 вересня, після заупокійної Божественної літургії, відбувся чин священницького погребіння. Очолив його благочинний Володимир-Волинської округи протоієрей Сергій Гуз, якому співслужило численне духовенство.