Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

ЧЕРКАСИ. Єпископ Золотоношський Іоанн відвідав Драбівське благочиння


6 серпня, у день пам’яті блгв. князів Бориса і Гліба, керуючий Черкаською єпархією єпископ Золотонношський Іоанн відвідав з архіпастирським візитом Драбівське благочиння та освятив фундамент під будівництво храму свт. Миколая у селі Митлашівка. Архієрея супроводжували секретар єпархії протоієрей Василій Вознюк, клірики Черкаського Різдво-Богородичного монастиря протоієрей Іосиф та ієромонах Яків, а також протодиякон Михайлівського кафедрального собору Іоанн Поліщук.

На церковному подвір’ї Владику радо вітали діти піднісши архіпастирю коровай та букет квітів, а настоятель майбутнього храму протоієрей Андрій Шкраба виголосив вітальне слово, після чого звершився сам чин освячення. Наприкінці у своєму вітальному слові Владика Іоанн сказав:
- Храм для села — це джерело Божих благословінь його жителям. Адже у храмі людина народжується духовно для Царства Небесного у святому хрещенні, очищує свою душу таїнством покаяння, причащається Святих Христових Таїн, укріплюючись на шляху до спасіння, щиро молиться у скорботах, дякує Богу за милості, згадує своїх спочилих родичів просячи для себе спасіння, а їм Царства Небесного. Ми віримо, що дочекаємося у скорому часі і освячення новозбудованої Церкви. Я сам будував і так само починав у Іркліїві. Були різні думки, помисли, побоювання та всякого багато іншого, але діждалися храму.
Владика привітав отця Андрія, мецената Валерія Миколайовича Плічка та усіх, хто трудиться та допомагає будівництву. Після освячення фундаменту Владика Іоанн відвідав храм прп.Серафима Саровського у смт. Драбів, де провів робочу нараду із благочинним отцем Димитрієм Іванусою, а також будинок престарілих на честь прмч. Рафаїли Чигиринської, відкритий стараннями отця Димитрія та матушки Ольги, надавши своє благословіння і поспілкувавшись із насельниками закладу. По дорозі назад єпископ Іоанн відвідав старовиний Петропавлівський храм у селі Великий Хутір, де був зустрітий настоятелем протоієреєм Миколаєм Гавалешком. Оглянувши вівтар та приміщення храму, надавши своє благословення священику і причту, архіпастир разом із супроводжуючими відбув у Черкаси, де за вечірнім богослужінням очолив соборний акафіст біля мощей прмч. Макарія Канівського.

Прес-служба Черкаської єпархії