Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

ЧЕРКАСИ. Архієпископ Феодосій очолив свою першу Божественну літургію у Михайлівському соборі та звершив уставний чин освячення плодів земних


Архієпископ Черкаський і Канівський Феодосій очолив свою першу Божественну літургію у Михайлівському соборі та звершив уставний чин освячення плодів земних
Сьогодні Високопреосвящений архієпископ Черкаський і Канівський Феодосій, який напередодні був призначений керуючим Черкаською єпархією УПЦ на місце спочилого митрополита Софронія, очолив свою першу Божественну літургію у кафедральному Михайлівському соборі. Незважаючи на те, що свято Преображення Господа нашого Ісуса Христа, яке відзначається сьогодні, припало на робочий день, зустріті архіпастиря і взяти його благословення прийшли численні парафіяни Черкас.

За літургією були піднесені сугубі молитви за упокій душі Владики Софронія.
По завершенні літургії Владика Феодосій виголосив архіпастирське слово, в якому розкрив духовний сенс і значення сьогоднішнього свята у житті християнина.
Наприкінці богослужіння Владика звершив уставний чин освячення плодів земних та благословив присутніх священиків окропити принесені кошики з яблуками, виноградом та іншими плодами цьогорічного врожаю свяченою водою.

Прес-служба Черкаської єпархії УПЦ