Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

НІЖИН. 400 років з дня заснування Пустинно-Рихлівського монастиря


29 серпня, у день свята Перенесення з Едеси до Константинополя Нерукотворенного Образа Господа Іісуса Христа, у Миколаївському Пустинно-Рихлівському жіночому монастирі відбулося урочисте богослужіння з нагоди 400-річчя заснування обителі.
Божественну літургію в день свята очолив Намісник Святої Успенської Києво-Печерської Лаври митрополит Вишгородський і Чорнобильський Павел. Владиці співслужили митрополит Ніжинський і Прилуцький Климент, єпископ Ладанський Феодосій, духовенство єпархій та гості монастиря у священному сані.

Після читання Святого Євангелія владика Павел звернувся до віруючих зі словом проповіді.

За богослужінням були піднесені посилені молитви про припинення епідемії коронавірусу та про лікарів, які ведуть боротьбу за життя і здоров’я хворих.

Після одпусту літургії митрополит Павел передав усім віруючим благословення Предстоятеля Української Православної Церкви Блаженнішого Митрополита Київського і всієї України Онуфрія, передав у дар обителі ікону «Спаса Нерукотворного» з нагоди ювілею заснування монастиря та привітав ігуменю Олімпіаду з річницею настоятельства.

Керуючий Ніжинською єпархією митрополит Климент, у свою чергу, подякував владиці Павлу за його святі молитви і постійне піклування про монастирі Ніжинської єпархії та побажав владиці Всесильної допомоги Божої в несінні відповідального церковного послуху очільника Синодальної комісії у справах монастирів Української Православної Церкви.

На завершення архіпастирі освятили дзвони, після чого владика Павел преподав сестрам, парафіянам і прочанам Пустинно-Рихлівської обителі архіпастирське благословення.