Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

КИЇВ. Підсумки шести років Предстоятельства Блаженнішого Митрополита Онуфрія

556 нових монахів, 340 нововисвячених священників і 27 нових монастирів.

17 серпня 2020 року, перед початком Божественної літургії з нагоди річниці інтронізації Предстоятеля Української Православної Церкви, Керуючий справами УПЦ митрополит Бориспільський і Броварський Антоній розповів для українських ЗМІ про служіння Блаженнішого Митрополита Київського і всієї України Онуфрія впродовж шести років. Про це повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ.

Як наголосив Керуючий справами УПЦ, попри утиски та перешкоди щодо реєстрації парафій Української Православної Церкви, які чинилися протягом цих останніх шести років, канонічна Церква зросла.

«Наша Церква у кількості парафій, а також — священнослужителів. У 2014 році в УПЦ було 11.970 священників, а тепер 12.311 священників; у 2014 році в нас було 228 монастирів, сьогодні нараховується 265 монастирів, тобто за цей час відкрилось 27 монастирів; кількість ченців і черниць теж збільшується: у 2014 році несли послух 4.053, сьогодні — 4.609 ченців, тобто за цей час підвизалося ще 556 ченців і черниць», — розповів Його Високопреосвященство.

Митрополит Антоній підкреслив, що «якщо є монастирі, якщо є люди, які бажають стати ченцями, то це є показник того, що Церква дійсно Христова, а не організація, яка створена і потім підтримується державою».

За словами ієрарха УПЦ, всі ці шість років Українська Православна Церква проводить у молитві за нашу державу, захист чистоти Православної віри та канонічного устрою, а також всебічно допомагаючи українському народу та нашій державі.

Також митрополит Бориспільський і Броварський Антоній відзначив, що всі виклики, які стояли останнім часом перед нашою Церквою та нашим народом — і релігійні конфлікти, і посилення українського розколу, і адміністративний та силовий тиск на УПЦ з боку попередньої влади, і конфлікт на Донбасі, і пандемія COVID-19, — кожна єпархія, кожна парафія, кожен монастир УПЦ провели в молитві та благодійній допомозі вимушеним переселенцям, хворим, нужденним.

«Це все переживала УПЦ на чолі з Предстоятелем Блаженнішим Митрополитом Київським і всієї України Онуфрієм. Ми раді, що саме такі чесноти: любов до Бога, до ближнього, мужність у вірі, бажання захистити кожного в нашій державі, смирення — все це проявилося в характері нашого Блаженнішого Митрополита Онуфрія та допомогло пережити виклики», — резюмував владика.