Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

КИЇВ. Предстоятель висловив співчуття у зв’язку з трагедією у Бейруті

Блаженніший Митрополит Київський і всієї України Онуфрій висловив співчуття Антіохійській Православній Церкві у зв’язку з трагедією у Бейруті. Предстоятель надіслав Патріарху Антіохійському і всього Сходу Іоанну Х листа зі словами співчуття і підтримки від імені Української Православної Церкви. Про це повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ. 


Місце вибуху у порту Бейрута. Фото www.epa.eu

У своєму листі до Предстоятеля Антіохійської Православної Церкви, на канонічній території якої сталася трагедія, Блаженнійший Митрополит Онуфрій висловив співчуття та запевнив у молитвах: “Молимося Всещедрому Богу, щоб Він упокоїв всіх загиблих у Своїх оселях, надав зцілення всім постраждалим і втішив їхніх рідних та близьких”.

“Ми співстраждаємо з Вами, бо за словами апостола Павла, якщо страждає один член – з ним страждають всі члени (1Кор. 12:26), тому це біль для нас всіх”, – наголошується у листі.

4 серпня у Бейруті, столиці Лівану, стався масштабний вибух у порту, внаслідок якого утворився кратер діаметром 200 метрів. За останніми даними, внаслідок катастрофи загинули 135 людей, ще 5 тисяч травмовані, 300 тисяч залишились без житла.