Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

КИЇВ. Міністр Максим Степанов: МОЗ не закриватиме храми на карантин

МОЗ України не планує забороняти відвідування храмів під час адаптивного карантину, однак радить під час богослужінь стежити за виконанням епідеміологічних правил. Про це заявив міністр охорони здоров’я Максим Степанов під час брифінгу у Львові, повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ з посиланням на «Українську правду».

«Я навіть не знаю, як це коментувати. Яке закриття церков? Це вже хтось щось самостійно придумав… Звинувачень на адресу церков я ніколи не робив. У висновках епідеміологічних розслідувань зазначено, що посилення розповсюдження коронавірусу відбувається за рахунок транспорту», — зазначив М. Степанов.

Разом із тим, він додав, що в деяких районах фіксують порушення епідеміологічних норм під час богослужінь. «Я сам зокрема є людиною, яка ходить в церкву, і теж інколи спостерігаю недотримання тих правил, які у нас встановленні. Якщо є така проблематика в тому чи іншому храмі, її просто потрібно виправити», – сказав міністр.

Нагадаємо, раніше під час селекторної наради під головуванням Президента України очільник МОЗ повідомив, що головною причиною зростання кількості хворих на Заході України є богослужіння.

На ці звинувачення відреагувала Всеукраїнська Рада Церков і релігійних організацій та зробила публічну заяву. У ВРЦіРО зауважили, що «від початку карантину в Україні Церкви й релігійні організації в цілому вживають необхідних заходів щодо безпечного проведення богослужінь, інших релігійних заходів та своєї соціальної діяльності», та що готові до діалогу з МОЗ заради усунення ризиків поширення інфекції.