Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

ЖИТОМИР. Митрополит Никодим освятив храм у селі Рея


13 серпня, напередодні свята Винесення Чесних Древ Животворящого Хреста Господнього, митрополит Житомирський і Новоград-Волинський Никодим звершив Чин освячення храму на честь святих апостолів Петра і Павла, який був зведений у с. Рея на Житомирщині.
У пресслужбі зазначають, що до того люди молилися у тимчасово пристосованому приміщенні колишнього магазина, на місці де колись був Петропавлівський храм. Хрест на місці будівництва майбутньої церкви та чин заснування храму звершили у листопаді 2015-го, а весною цього року освятили куполи і накупольні хрести.

«Ми так довго чекали цього дня, – передають слова парафіянки Марія Гуль в єпархії. – Розділити з нами радість приїхали віруючі з Бердичева та навколишніх сіл».

Митрополит Житомирський і Новоград-Волинський звершив Чин великого освячення храму та привітав усіх із великою подією.

«Тут присутня благодать і лунатимуть молитви за мир та спокій в Україні», — сказав він, після чого очолив Божественну літургію у співслужіння благочинного Бердичівського округу архімандрита Варфоломія (Бойкова) та духовенства єпархії.

За богослужінням молилися керівництво Гришковецької ОТГ, представники Рейського старостинського округу і меценати будівництва храму.

Під час Літургії ієрарх возвів настоятеля Петропавлівського храму с. Рея ієрея Євгенія Дзядуха у сан протоієрея.

Насамкінець урочистостей владика Никодим подякував настоятелю, духовенству та віруючим за спільну молитву. З благословення Блаженнішого Митрополита Київського і всієї України Онуфрія вручив меценату будівництва храму, керівнику фермерського господарства «ЕЛІТА-ХМІЛЬ» Василю Цибульському високу церковну нагороду – Орден Святителя Миколая Чудотворця. Грамотами за старанні труди на славу Святої Церкви нагородили й інших віруючих, причетних до будівництва нової церкви.

Богослужіння проводилося з дотриманням карантинних обмежень, частина віруючих слухала богослужіння на подвір’ї, підкреслюють в єпархіальній пресслужбі.