Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

ЧЕРНІВЦІ. Голова ОДА нагородив митрополита Мелетія почесною відзнакою «Вдячна Буковина»

Голова Чернівецької обласної державної адміністрації С. Осачук нагородив священнослужителів різних конфесій та зокрема митрополита Чернівецького і Буковинського Мелетія почесною відзнакою «Вдячна Буковина» за сумлінне служіння, зразкове виконання своїх обов’язків та підтримку міжконфесійного порозуміння і злагоди у Чернівецькій області, а також із нагоди 30-ої річниці ухвалення Декларації про державний суверенітет України. Про це повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ з посиланням на пресслужбу Чернівецько-Буковинської єпархії.

«Хочу подякувати вам за вашу місію, настанови, за те, що лікуєте та оздоровлюєте душі буковинців», – зазначив голова Чернівецької ОДА.

Митрополит Чернівецький і Буковинський Мелетій подякував Сергію Осачуку за вручені нагороди.

«Кожен із нас відчуває, що це аванс, який зобов’язує нас і надалі працювати над розбудовою країни», – сказав владика.

Нагороди було вручено під час засідання обласної Ради церков і релігійних організацій.

Після Рада церков розглянула методичні рекомендації із реєстрації статутів релігійних організацій.

Обласна рада Церков і релігійних організацій – представницький міжконфесійний консультативно-дорадчий орган при Чернівецькій ОДА, що діє на громадських засадах. Метою діяльності є об’єднання зусиль релігійних організацій задля національно-духовного відродження України, координації поточної роботи щодо подолання негативних проявів на релігійному ґрунті, досягнення громадського миру, злагоди і співпраці людей різних віросповідань, міжцерковного діалогу, здійснення комплексних заходів добродійного характеру.