Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

ЧЕРКАСИ. Єпархія молитовно вшанувала пам’ять спочилого митрополита Софронія в дев’ятий день від його кончини

30 червня  у Михайлівському кафедральному соборі Черкас відбулося молитовне поминання спочилого митрополита Черкаського і Канівського Софронія. Цього дня виповнилося дев’ять днів, як владика відійшов до Господа.

Божественну літургію очолив єпископ Золотоніський Іоанн, який виконує обов’язки керуючого єпархією, у співслужінні священників з усіх благочинь Черкаської єпархії.

Слово про таїну життя і смерті, перехід у вічність сказав благочинний Смілянського округу протоієрей Петро Дмитрук, рідний брат спочилого архіпастиря.

Після завершення Літургії у соборі відбулася панахида та літія на місці поховання митрополита Софронія. Владика Іоанн сказав тепле слово у пам’ять спочилого і закликав усіх присутніх священників, представників чернецтва та мирян до посиленої молитви за упокій душі спочилого архіпастиря.

Нагадаємо, митрополит Черкаський і Канівський Софроній відійшов до Господа на 81-му році життя 22 червня 2020 року о 23:08 після тривалої хвороби. Блаженніший Митрополит Київський і всієї України Онуфрій висловив співчуття єпископу Золотоніському Іоанну, вікарію Черкаської єпархії, та духовенству і пастві Черкаської єпархії у зв’язку з кончиною митрополита Черкаського і Канівського Софронія. Відспівування та чин поховання владики відбулися 24 червня.