Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

ОЛЕКСАНДРІЯ. У єпархії відроджуються духовні традиції

7 липня , архієпископ Олександрійський і Світловодський Боголєп звершив літургію в храмі на честь Пророка і Предтечі Іоанна в смт.Онуфріївка.
Владиці співслужили благочинний Бобринецького округу протоієрей Володимир Чутора, благочинний Онуфріївського округу протоієрей Миколай Чутора, прес-секретар єпархії протоієрей Віталій Коваленко, благочинний Компаніївського округу протоієрей Євгеній Гуменюк, протоієрей Іоанн Киш, протоієрей Ігор Тереза, протоієрей Федір Іваник, протоієрей Іоанн Онисько, ієромонах Анастасій (Майоров), ієрей Олександр Храпко, протодиякон Кирил Божко та протодиякон Іоанн Чутора.

Богослужіння відбулося на подвір’ї храму з гарно облаштованним олтарем та у присутності вірян з Онуфріївки і сусідніх населених пунктів. По завершенні було здійснено Хресну ходу навколо храму з читанням Священного Писання та окропленням освяченою водою.

Цього дня архієрей привітав всіх із Престольним святом та подякував благочинного за понесені труди, адже чимало протягом останього періоду було зроблено як для приходу, так і для пастви, зокрема почали відроджуватися молитовні традиції Хресних ходів та розпочато роботу у напрямку можливого відродження святинь разом із забутою історико-релігійною спадщиною.

Свято було наповнене добрими спогадами, спільними вітаннями та справжньою дружньою атмосферою.