Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

НІЖИН. Митрополит Климент освятив храм, зведений натомість захопленого прихильниками ПЦУ (СЦУ)


4 липня, у день пам’яті преподобного Максима Грека,митрополит Ніжинський і Прилуцький Климент освятив новозбудований храм в ім’я блаженної Матрони в с. Оленівка Борзнянського району. Церкву зведено коштом і силами парафіян натомість захопленого прихильниками ПЦУ (СЦУ) Вознесенського храму громади.

Після завершення чину освячення відбулася перша Божественна літургія, яку очолив митрополит Климент.
Владиці співслужили секретар єпархіального управління протоієрей Валерій Дашко, намісник Благовіщенського чоловічого монастиря м. Ніжина архімандрит Феодосій (Марченко), благочинний 1-го Ніжинського округу протоієрей Михаїл Борканин, благочинний Борзнянського округу протоієрей Іоанн Олинчук, благочинний Бахмацького округу протоієрей Віктор Воробей та духовенство Ніжинської єпархії.

За літургією була піднесена сугуба молитва про позбавлення від епідемії коронавірусу та про лікарів, які ведуть боротьбу з хворобою.

Після завершення богослужіння архієрей звернувся до вірян зі словом проповіді, подякував усім, хто долучився до богоугодної справи, і нагородив благодійників благословенними архієрейськими грамотами.