Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

КИЇВ. Ієрарх УПЦ закликав вірян підтримати петицію на захист Києво-Печерської Лаври



Єпископ Віктор пояснив, навіщо потрібно підписувати петицію на захист Києво-Печерської Лаври.

Глава Адміністративного апарату Київської митрополії УПЦ єпископ Баришівський Віктор (Коцаба) пояснив, яка з чотирьох петицій на захист Свято-Успенської Києво-Печерської Лаври створена парафіянином Української Православної Церкви, й закликав віруючих її підтримати. Про це повідомляє сайт СПЖ.

Після того, як 15 квітня 2020 року на сайті Офіційного інтернет-представництва Президента України з’явилася петиція про передачу Свято-Успенської Києво-Печерської лаври “ПЦУ”, віряни канонічної Церкви розмістили зустрічну петицію в захист Лаври. Проте пізніше там з’явилося ще три з аналогічним текстом.

Щоб з’ясувати, за яку з цих чотирьох петицій можна голосувати, і чи потрібно це робити взагалі, СПЖ звернулася до єпископа Віктора.

«Безумовно, долю Лаври не можуть вирішувати ніякі петиції, – повідомив архієрей. – Про це нещодавно сказав і Блаженніший Митрополит Онуфрій. Лавра – це найдавніший монастир, побудований нашими предками, в якому в наш час ченці щодня моляться за Україну, владу та воїнство, і всіх українців. Існує вікова історія і традиція Лаври, тому її не можна передавати з рук у руки, як будівлю на аукціоні».

Однак, на думку ієрарха, віряни можуть донести до влади свою позицію з даного питання, проголосувавши за захист обителі від будь-яких посягань.

Єпископ Віктор повідомив, що автор однієї з опублікованих петицій (тієї, що набрала на момент виходу новини близько 16 000 голосів – ред.) Родіон Абрамович є прихожанином УПЦ і студентом заочного сектору 4 курсу Київської духовної семінарії.

Проголосувати за захист Києво-Печерської лаври можна тут.

Раніше Президент України Володимир Зеленський відповів на петицію про передачу Києво-Печерської лаври ПЦУ.

Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ опублікував покрокову інструкцію для віруючих, які зіштовхнулися з певними труднощами під час підписання електронного документа.