Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

КИЇВ. Духовенство Деснянського благочиння взяло участь у роботі конференції Товариства Червоного Хреста


22 липня з благословення Блаженнішого Митрополита Київського і всієї України Онуфрія духовенство Деснянського благочиння Східного київського вікаріатства взяло участь у роботі VI звітно-виборної конференції Товариства Червоного Хреста на Центральній арені Деснянського району (вул. Т. Драйзера, 2б).

Конференцію очолив в.о. голови Деснянської районної держадміністрації Ірина Алєксєєнко за участю депутата Київради Юрія Зубко, голови Київської міської організації Червоного Хреста Тетяни Гоєнко, голови громадської ради Артуро Аракеляна, представників первинних організацій ветеранів, освітян та охорони здоров’я, громадських партнерських організацій, управління у справах сім’ї та жінок, молоді та спорту, служби у справах сім’ї та дітей, служби з надзвичайних ситуацій та представників духовенства.

На конференції були обговорені болючі для Червоного Хреста питання. Було утворено новий склад Правління, яке обрало голову районної організації Червоного Хреста — Валентину Романюк. Валентина Петрівна від імені товариства виголосила подяку благочинному Деснянського благочиння протоієрею Димитрію Григораку за багаторічну сумлінну співпрацю та допомогу.

На обліку у Центрі Червоного Хреста перебувають близько 3 тисяч інвалідів, самотніх людей похилого віку, дітей-сиріт, дітей із захворюваннями на ДЦП, дітей з інвалідністю, ветеранів війни, переселенців зі Сходу України, членів сімей загиблих в АТО, які потребують медичної допомоги. Більше 500 з них – лежачі хворі, яких щоденно відвідують патронажні сестри та волонтери. За останні п’ять років в Центрі Червоного Хреста та кімнатах медико-соціальної допомоги отримали медичну та соціально-побутову допомогу близько 30 тисяч людей.