Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

Предстоятель УПЦ привітав медичних працівників із професійним святом (відео)

Блаженніший Митрополит Онуфрій в день медичного працівника, який цього року в Україні відзначається 21 червня, привітав усіх медиків з професійним святом.  У своєму архіпастирському слові після завершення недільної Божественної літургії Предстоятель підкреслив, що цього дня Церква підносить особливі молитви “за всіх, хто трудиться у сфері медицини: за лікарів, за молодший медичний персонал, за всіх-всіх тих, які звершують сьогодні (особливо сьогодні) такий самозречений подвиг”.

“Вони піддаючи себе ризику служать для того, щоб кожному тому, хто потребує цього, хто захворів, допомогти”, – сказав Блаженніший владика.

Його Блаженство привітав медичних працівників та побажав усім здоров’я.

“Нехай Господь благословить наших лікарів, нехай подасть їм добре здоров’я і всяке благополуччя і щоб Бог послав милості на всіх нас. Щоб для нас лікарі були тими людьми, яких ми поважаємо, яких ми любимо, але в послузі яких ми не маємо потреби”, – зазначив він.

“Звичайно — це може бути тоді, коли ми …будемо йти шляхом святості. Нехай Господь благословить всіх нас”, – додав Митрополит Онуфрій.

За богослужінням була піднесена сугуба молитва про позбавлення від епідемії коронавірусу та про лікарів, які ведуть боротьбу з хворобою. З благословення Предстоятеля сьогодні, у день медика, у всіх храмах та монастирях Української Православної Церкви звершили молебні за здоров’я живих, а також панахиди за спочилими медичними працівниками.