Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

КИЇВ. Блаженніший Митрополит Онуфрій вітає паству з Днем народження Церкви (відео)

До свята Святої Трійці, П’ятидесятниці, Блаженніший Митрополит Київський і всієї України Онуфрій записав відеозвернення, у якому привітав паству з Днем народження Церкви.
Сердечно поздоровляю всіх вас, дорогі брати і сестри, з великим святом на честь Святої Живоначальної Трійці!

Свята Церква молитовно прославляє нашого Творця Єдиного в Трійці Бога.

Ми святкуємо не Три Божества, а Одне Божество, яке має Три Лиця: Лице Отче, Лице Синівське, Лице Святого Духа, — Три Іпостасі. На кожному творінні є печатка Троїчного Божества. Якщо людина хоче зрозуміти таїну Святої Трійці, то вона повинна уважно подивитися на світ і на себе самого.

Одним із найяскравіших прикладів, що носить на собі образ Святої Живоначальної Трійці, — це є сонце. Сонце — це є розпалена куля, від якої йдуть промені, що несуть із собою тепло, яке сходить на землю і все живить. Сонячна куля є образ Бога Отця; промінь, який відходить від неї — це є образ Сина Божого, Який постійно народжується від Отця; те тепло, яке несе із собою промінь — то є образ Святого Духа, який виходить від Отця і через Сина сходить на все живе й живить його.

Кожна людина має у собі образ Святої Живоначальної Трійці. Кожна людина має в собі розум. Розум має властивість постійно народжувати думку. А думка несе із собою силу, яка робить нас спроможними творити добро.

У ці дні ми також святкуємо сходження Святого Духа, тобто День народження Церкви. Після Свого Вознесіння Спаситель послав на землю Духа Святого, ним Він наповнив і оживив Церкву. Церкву, яку Спаситель створив Своєю Чесною Кров’ю, та в якій Спаситель перебуває з нами постійно, в усі дні до кінця віку. У Церкві Спаситель перебуває з нами не тільки, як Бог, тому що як Бог, Спаситель перебуває скрізь і завжди. У Церкві Спаситель перебуває з нами, як Богочоловік, у Церкві Спаситель дає вкушати нам Своє Божественне Тіло і пити Свою Божественну Кров, і Причастя Святих Таїн робить нас здібними вміщати в собі вічне життя і вічне блаженство.

Тому вітаю всіх із празником Святої Живоначальної Трійці, з Днем народження Церкви й бажаю, щоб кожен з нас вибудував своє земне життя так, аби завжди й скрізь був для нас упованням Небесний Бог Отець, притулком — Син, а покровом — Дух Святий.

Зі святом усіх вас!