Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

ВОЛОДИМИР-ВОЛИНСЬКИЙ. Духовенство єпархії звершило поховання загиблого воїна

20 червня місто прощалося з Героєм – Іллею Струком, що загинув від кульового поранення 17-го червня на Сході.
Після загальноміського прощання, тіло героя було доставлено у с. Льотниче, до будинку, у якому він проживав, звідки, після молитви, пішою ходою священнослужителів, рідних, друзів загиблого та жителів села було направлене у місцевий Свято-Пантелеймонівський храм.
Чин погребіння загиблого очолив благочинний Володимир-Волинської округи протоієрей Сергій Гуз у співслужінні настоятеля храму протоієрея Іоана Дячка та духовенства міста і району.
Після прощання та заупокійних богослужінь, тіло воїна Іллі було передане землі для вічного спочинку на кладовищі у селі Поничів Володимир-Волинського району.

Мешканець села Льотниче Ілля Струк загинув 17-го червня. Військовий отримав кульове поранення не сумісне із життям під час бойового чергування. Згідно з офіційним повідомленням командування ВМС ЗСУ, Струк перебував на бойовому чергуванні на одній із позицій підрозділу. Внаслідок обстрілу він отримав поранення, яке виявилося несумісним із життям.

Захищати Україну Ілля Струк вирушив серед перших, ще у 2014-му. Тоді йому було всього 19 років. Матрос 503-го окремого батальйону морської піхоти служив у підрозділі гранатометником.

Після повернення додому, Ілля планував весілля, а також збирався стати офіцером. Проте ми згадуємо його, також як справжнього християнина, що не лише словом, а на своєму прикладі показав, що таке справжня християнська відданість Богу і ближнім, за яких він віддав своє життя.

З молодих років, Ілля був надзвичайно побожним, регулярно відвідував храм, а пізніше сам став прислуговувати на службах. Така щира любов до Господа привела Іллю до лав Почаївської Духовної семінарії, де він навчався.