Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

ЛЬВІВ. Привітання митрополита Філарета учасникам ХІ Міжнародного Конгресу медичних сестер


Учасникам ХІ Міжнародного Конгресу медичних сестер на тему:
«Медичні сестри проти COVID-19»
12 травня 2020 року

Слово привітання митрополита Львівського і Галицького Філарета, голови Синодального відділу Української Православної Церкви з питань охорони здоров’я та пастирської опіки медичних закладів.

>Шановні організатори, лікарі, медичні сестри – всі учасники міжнародного конгресу!

Вже стало традицією, що кожного року Церква бере участь в Міжнародному Конгресі медичних сестер. Вже одинадцятий рік поспіль ми благословляємо його учасників. Тепер, в непростих умовах проведення конференції, хоча і не бачимо очі один одного, але відчуваємо серця, які сповнені світлом однієї з християнських чеснот – самопожертви.

Роль медичної сестри в процесі лікування людини важко переоцінити, адже вона постійно знаходиться поруч із хворим. Догляд за пацієнтом, контроль за належним виконанням процедур та лікарських призначень, фізична і психологічна підтримка – все це лягає на її тендітні плечі.

Особливої поваги та молитви заслуговує самовідданість медичних сестер у справі допомоги людям під час коронавіронавірусної епідемії. Адже цей новий світовий виклик потребує від медиків високої концентрації сил, спонукає їх докладати неймовірних зусиль, бути максимально уважними, зосередженими та обережними.

У минулий воскресний день в своїй проповіді Свята Православна Церква згадувала та вшановувала пам`ять святих жен-мироносиць – жінок, які з великою лобов’ю служили Господу своїми руками, на скільки б складно та небезпечно це для них не було.

Без сумніву, служіння медичних сестер має багато спільного зі служінням цих святих жен. Серед них були такі, які мали свої сім’ї, постійні клопоти про дітей та чоловіків, але вони все одно знаходили можливість послужити Господу, а відповідно – і ближнім. Дуже небагато імен святих жен лишились відомими нам – іншим поколінням християн – більша ж частина роботи сучасних медичних сестер також прихована від людських очей, але є відомою в очах Божих. І найбільшою радістю в житті жен-мироносиць могла бути щира любов Господня, яку вони відчували всім серцем, так як і медичні сестри сприймають за щастя бачити, як посміхаються вилікувані з їх допомогою пацієнти.

Дорогі браття і сестри, всі ті, хто виконує цю почесну роботу, сердечно вітаю вас із професійним святом – Всесвітнім днем медичної сестри! Бажаю Вам кріпості, духовних і фізичних сил та натхнення! Щоденно Церква молиться, щоб Господь надавав вам все необхідне для вашого жертовного служіння!

Благословення Господнє нехай завжди перебуває зі всіма Вами.

Храни Вас Господь!

+ ФІЛАРЕТ,
митрополит Львівський і Галицький,
Голова Синодального відділу УПЦ з питань охорони здоров’я
і пастирської опіки медичних закладів