Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

КИЇВ. Предстоятель УПЦ у День Перемоги очолив молитву за загиблими (+відео)

9 травня 2020 року, у 75-річчя святкування Перемоги над нацизмом, Блаженніший Митрополит Київський і всієї України Онуфрій підніс заупокійні молитви за спочилими в роки війни біля могили Невідомого солдата на території Парку Вічної Слави у Києві.

Разом з Його Блаженством молилися керуючий справами УПЦ митрополит Бориспільський і Броварський Антоній, вікарії Київської Митрополії, духовенство Київської єпархії.

Після молитви Архіпастир разом із архієреями та духовенством поклали квіти до могили Невідомого солдата.

Потім Блаженніший владика відповів на запитання журналістів та висловив привітання зі святом:

“Усіх вас, дорогі брати і сестри, вітаю з Днем Перемоги! Сьогодні ми святкуємо День Перемоги над фашизмом. Фашизм – це крайня форма суспільної гордині, яка веде людей до самознищення. І це дуже ясно показав приклад, який стався 75 років тому, коли могутня держава, озброєна до зубів, була переможена досить таки скромними силами – скромними воєнним потенціалом, але сильними духом.

Ми сьогодні схиляємо свої голови перед тими воїнами і вождями, які поклали своє життя на полі битви. Які віддали своє життя для того, щоб ми жили з вами, щоб ми не були рабами, не були людьми четвертого або п’ятого сорту, а були добрими людьми, які можуть насолоджуватися красотами цього життя, цього світу – тим, що Бог нам дав для нашого життя. Нехай Господь тим, хто залишився живий – хоча їх уже не багато таких ветеранів – нехай Господь подасть їм здоров’я, нехай Господь їх утішить і подасть все, що потрібно для земного життя. Христос воскрес!”.