Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

КИЇВ. В Українській Православній Церкві у річницю виводу військ з Дебальцево помолилися за загиблих та звершили відспівування захисника Донецького аеропорту

В Мукачівській єпархії у п’яту річницю виводу військ з Дебальцево молитовно вшанували загиблих українських військовослужбовців, в Чернігівській — звершили відспівування захисника Донецького аеропорту офіцера Євгенія Ареф’єва, який помер 17 лютого 2020 року.
18 лютого 2015 року скінчились бої за Дебальцеве, в яких взяли участь у тому числі й бійці Закарпатської 128-ої ОГПБр. До п’ятої річниці виводу військ з “Дебальцевського плацдарму” військовослужбовці, офіцерський склад та керівництво 128-ї бригади провели у Мукачеві поминальні заходи.

18 лютого 2020 року військовий капелан Мукачівської єпархії, настоятель храму великомученика Георгія Побідоносця при Мукачівській військовій частині 128-ої бригади, протоієрей Іван Гергель звершив поминальну Божественну літургію.

За богослужінням молилися військовослужбовці, матері, дружини та родини загиблих героїв, захисників нашої рідної Держави.

Об 11:00 на Мукачівському центральному цвинтарі по вул. Томаша Масарика (вул. Матросова) за всіма спочилими військовослужбовцями ЗС України та бійцями 128-ї бригади була відслужена поминальна панахида.

З благословення митрополита Мукачівського і Ужгородського Феодора участь в заході взяло і духовенство Мукачівської єпархії.

Цього ж дня на Алеї слави Центрального кладовища Ужгорода, де поховані захисники Вітчизни, вшанували пам’ять полеглих у бою військовослужбовців. З благословення керуючого Мукачівською єпархією участь в поминальних заходах взяло чернецтво Ужгородського Свято-Воскресенського чоловічого монастиря.